fbpx
 

Du kan huske meget mere end du tror

Du kan huske meget mere end du tror

Læs hvad Hanne fik ud af at fortælle om sin barndom oven på Brugsen.

Hvordan fik du ideen til at fortælle om dit liv?
“Jeg stiftede bekendtskab med Liv fra Livshistorier på et højskoleophold, hvor hun fortalte om vigtigheden af at få fortalt om den tid, der ikke er kendt for vores børn og børnebørn. Da jeg selv havde selv puslet med tanken om at skrive om min barndom, besluttede jeg at kontakte Liv.”
Læs mere om Liv Myginds foredrag her.

Hvorfor ville du gerne fortælle om din barndom?
“Jeg er vokset op i 40´erne. Og min barndom var meget anderledes end mine kammeraters. Min far var brugsuddeler, og vi boede oven på Brugsen. Det var en lejlighed med 2 stuer, soveværelse og 2 værelser. Min søster og jeg havde det ene værelse, og far havde kontor i det andet. Desuden var der badeværelse med badekar og toilet – og huset havde centralvarme.
Mange af mine kammerater boede med far, mor og søskende i 2-værelses lejligheder, hvor al vask foregik i køkkenet.”

Hvordan var det at dykke ned i din egen historie?
“Da jeg først havde besluttet mig til at fortælle om min opvækst, satte det rigtig mange tanker i gang i hovedet på mig. De første par nætter efter sov jeg næsten ikke på grund af alle de erindringer, der kom til mig. Det var en stor berigelse at tænke på alle de oplevelser og minder,
jeg kom i tanker om.”

Hvordan var det at give din fortælling til din familie?
“Da jeg senere spillede fortællingen for min familie, var der mange spørgsmål, men også megen glæde over, at jeg havde gjort det.”

Comments are closed.