fbpx
 

Birgitte fik en ny forståelse for sin far

Birgitte fik en ny forståelse for sin far

Birgittes fars livshistorie

Hvordan var det at lytte til din fars livshistorie?
“Det var dejligt at høre min fars livshistorie. Men også meget hårdt at høre, at han ikke har fået kærlighed som barn. Først fik jeg et stik i hjertet. Jeg tænkte, han har fortjent bedre, og fordi jeg synes alle børn og unge fortjener at mærke kærlighed.  Efterfølgende slog det mig, at han trods sin egen kærlighedsløse barndom alligevel har været i stand til at øse ud af kærlighed til sine egne børn og børnebørn. Det er jo ret imponerende og mønsterbryder-agtigt, for det er bestemt ikke en selvfølge,” siger Birgitte Englyst, der sammen med sine brødre gav deres far et gavekort til at fortælle sin livshistorie i 75-års fødselsdagsgave.

Var der noget, der overraskede dig, da du lyttede til podcasten med din fars livshistorie?
“Han sagde, at han ville ønske, at han havde kunnet give os børn lidt mere. Hvad han helt mener med det, ved jeg ikke. For hvis man giver sine børn selvtillid, selvværd i deres opvækst og troen på, at man kan, hvad man vil – så er modetøj, dyre rejser og oksesteg hver søndag jo egentlig ret ligegyldigt”

Hvorfor gav du og dine brødre jeres far et gavekort til at han kunne fortælle sin livshistorie?
“Det var skønt, at mine brødre, vores familier og jeg kunne overraske ham med en usædvanlig gave. Gaven var meget anderledes, end de gaver han normalt bliver beriget med (han plejer bare at ønske sig sokker). Og så var det ret fedt, at han livede helt op og gik fuldt ind for besøget og samarbejdet med Liv fra Livshistorier. Derudover vil podcasten naturligvis blive gemt til børn, børnebørn og oldebørn og os selv. Og det er en varm tanke for mig, at vi har foreviget en del af ham.”

Læs hvordan du får optaget en livshistorie med din far her.

Vil du høre et eksempel på en livshistorie? Så kan du lytte med her.

Comments are closed.