fbpx
 

Vi interviewede vores far

Vi interviewede vores far

Inden man fortæller sin livshistorie, skal man hos Livshistorier svare på 49 spørgsmål. I familien Storm gjorde de forarbejdet sammen, og det gav dem nogle fantastiske fælles stunder.

Hele familien har fået stor glæde af at lytte til livshistorien.
Det førte til rigtig mange spørgsmål, da børnebørnene lyttede til deres morfars livshistorie. Havde han virkelig tunet prinsernes knallerter?

Hvordan hjalp I jeres far med forberedelserne forud for interviewet?
“Det bedste ved den her process var faktisk at få alle spørgsmålene. Min søster og jeg valgte at sætte os ned sammen med vores 80-årige far og stille ham spørgsmålene og skrive svarene ned for ham. Det tog tre gange tre timer. Der var nogle historier, vi aldrig havde hørt før, og noget havde vi selv været en del af. Det var nogle helt fantastiske timer, vi havde sammen og ja, vi har både grinet og grædt sammen,” fortæller Susanne Storm, der gav sin far i gave, at han skulle fortælle og forevige sin livshistorie, så hele familien kunne lytte med.

Hvorfor ikke bare stille spørgsmålene selv og optage selv?
“Det var en stor hjælp at få spørgsmålene, så havde vi jo en opgave, som vi skulle løse. Uden spørgsmålene ville vi ikke havde vidst, hvor vi skulle starte.
Da Liv så havde lavet interviewet med vores far, og vi hørte resultatet, var der flere detaljer med, fordi hun havde stillet uddybende spørgsmål. Hun havde også tilføjet nogle historiske fakta, som gav mere fylde og perspektiv til historierne – eksempelvis om skiftet fra Den Sorte Skole til den mere pædagogiske skole”.

Hvad spurgte børnebørnene om?
“Jeg hørte min fars livshistorie sammen med mine børn og mand, da vi kørte på biltur ned gennem Europa. Vi har grinet meget, og børnene har spurgt og spurgt, for der var mange historier, de ikke havde hørt før: Var det virkelig sådan, at man kom ud at tjene som syv-årig? Har morfar virkelig boret knallerter for prinserne? Og er det rigtigt, at han vandt en rejse til Sydafrika?
Det er jo store øjeblikke, som de aldrig havde hørt om. Nu har de kendskab til dem og kan spørge deres morfar om det. Og det har de gjort”.

Hvad vil du bruge interviewet til i fremtiden?
“Hver gang jeg hører podcasten, så tænker jeg over, at jeg har min fars stemme for evigt. Nu er han blevet 81, og det betyder virkelig noget. Jeg kan jo godt genfortælle historierne for eksempel den om prinserne og de borede knallerter. Men jeg kan jo ikke detaljerne, og jeg har ikke min fars glimt i øjet, humor og vinkel. Det er jeg glad for, at vi har på bånd. Og så er det dejligt, at podcasten er delt op i kapitler, så man kan høre et par kapitler af gangen. Det gør det brugervenligt”.

Hvilken historie gjorde størst indtryk på dig?
“Det, jeg bliver ved at vende tilbage til, er det familiefællesskab, min far gentagende gange fortæller om. De delte det, de nu havde. Sådan har det altid været. Min fars storebror købte et fjernsyn med hjem til familien. Min far købte en telefon til familien og is til hele familien, når han havde fået løn. Og min far og hans to brødre købte et jakkesæt til deres far, da de fik deres første løn”.

Comments are closed.

Din livshistorie som podcast - nu får du også en gave med i prisen