Jeg rejser rundt i hele landet og holder foredrag om livshistorier og livets vendepunkter

Foredragene om livshistorier gør folk klogere, får dem til at le, og måske går lytterne hjem og begynder at forevige deres erindringer. Book et foredrag ved at skrive til: liv@livshistorier.net
Liv Myginds foredrag: Livshistorien rummer en stor kraft
Livshistorier besidder en stor kraft. En enorm styrke. Jeg vil fortælle jer, nogle af de ting, der sker, når vi mennesker fortæller vores livshistorier. Hvordan påvirker det den, der fortæller. Hvordan tager lytterne imod. Og give eksempler på, hvordan vi allesammen rummer Danmarkshistorien. Jeg vil give nogle bud på, hvad der sker, når vi mennesker opsummerer vores liv og fortæller vores livshistorie udfra mine egne erfaringer fra mit arbejde med at forevige menneskers livshistorier.
Foredraget rummer både tankevækkende øvelser og små lydklip fra livshistorier, jeg har lavet.
”Liv forstod virkelig at sætte snakken i gang. Hele hendes indstilling, hendes smittende humør og hudløse empati fik alle med fra starten, unge som ældre. Det var en sand fornøjelse. Et foredrag, der var meget mere aktiverende end doserende, og som jeg ved lever videre i os, der hørte det. Det har tjent til stor inspiration for os alle sammen, og givet os lysten til at fortælle livshistorier til hinanden om både stort og småt,” siger sognepræst Anders Gam Larsen efter at have haft Liv Mygind ude at holde foredrag om livshistoier i Hyltebjerg Kirke.
TRAILER LIVSHISTORIER – hør et eksempel på en af de lydbidder, jeg afspiller under mit foredrag.
Her hører vi et eksempel på, hvordan alle liv rummer højdepunkter, lavpunkter og vendepunkter.
Liv Myginds foredrag: Fortæl om et liv så andre lytter
Kender du typen, som har rejst på de syv have, og som har mødt Elvis Presley, men som tager så mange mellemregninger med i fortællingen, at den alligevel bliver kedelig at høre?
Jeg har gjort mig mine erfaringer som portrætjournalist og livshistoriefortæller. Dem bruger jeg, når jeg bramfrit, humoristisk og kærligt udfordrer andre til at fortælle deres egen eller andres livshistorie bedre.
Alle har en historie, der er værd at forevige. Især hvis den bliver fortalt scenisk og med stort nærvær. Foredraget handler både om, hvad man som menneske får ud af at fortælle sin livshistorie, men du får også konkrete redskaber til at folde din egen eller andres livshistorie ud.
“Gennem Liv Myginds foredrag: ”Livshistorier – Fortæl om et liv så andre lytter”, får tilhørerne øjnene op for, at livshistorierne er lige omkring os alle. Og at vi alle er bærere af unikke historier.
Liv Mygind formår med sin person og indlevelse i folks fortællinger at videreformidle sin entusiasme, så den smitter af på tilhørerne, og alle får lyst til at fortælle,” skriver Yvonne Christiansen, der er formand i Slægtshistorisk Forening Guldborgsund.
Liv Myginds foredrag: Skole i gamle dage
Alle de mennesker jeg har interviewet om deres liv, har også fortalt mig om, hvordan det var at gå i skole. Her er historier om at blive slået med linealer, tegnestifter på stolene, første skoledag uden mor og far på sidelinjen, og hvordan skolen forvandlede sig fra sort til noget, der minder om i dag. Foredraget rummer dansk skolehistorie og er levendegjort med en mosaik af stemmer fra hele landet, der fortæller om deres egne oplevelser med at gå i skole fra 1930 – 1960erne.
Varighed og indhold justerer jeg til lejligheden
Jeg kan også udarbejde foredrag specielt til lejligheden, der tager afsæt i den verden, det handler om. Det kan være højskoler, kirker, patientforeninger, slægtsforskningsklubber, biblioteker, ældreklubber, foreninger eller uddannelsessteder.
Emne, varighed og brug af hjælpemidler tilpasser jeg den konkrete lejlighed i samarbejde med arrangøren.
De fleste foredrag drejer sig på en eller anden måde om emner inden for livshistorier, den gode fortælling eller podcast. Jeg laver også længere værkstedskurser i journalistisk formidling og det gode sprog.
SKRIV OG FÅ EN PRIS PÅ ET FOREDRAG: LIV@LIVSHISTORIER.NET
Aktuelle foredrag
- Aktivitetsforeningen Vestvold – 20. april 2023, Nyborg.
- Brandbjerg Højskole – 17. marts 2022, Jelling (kun for kursusdeltagere).
- Brandbjerg Højskole – 4. juli 2019, Jelling.
- Absalon Folkehus – 3. juni 2019, København.
- Podcast Festival i Lydens hus – 29. maj 2019, København.
- Krogerup Højskole – 23. december 2018, Humlebæk.
- Grøndalskirken – 30. november 2018, Vanløse.
- Slægtshistorisk Forening Guldborgsund – 17. november 2018 kl 13-15, Falster.
- Hyltebjerg Kirke – 25. september kl 14-16, Vanløse, København.
- Brandbjerg Højskole – 9. august kl. 14-15, Jelling, pris 50 kroner og tilmelding til bn@brandbjerg.dk
- Brandbjerg Højskole – 27. juni 2018 kl 13-14.30, Jelling, pris 50 kroner og tilmelding til bn@brandbjerg.dk
- Brandbjerg Højskole – 17. maj 2018 kl 13-14, Jelling, pris 50 kroner og tilmelding til bn@brandbjerg.dk
Nyhedsbrev

Seneste indlæg
Ring til Liv Mygind og hør nærmere
Få en snak om, hvad du ønsker at gemme som lydminde, og hvordan vi kan fortælle din historie.
Telefon: 30919261